Sunday, November 28, 2010

Pertandingan Blogger Forum Cari

Sebagai menyahut cabaran dari mod HUNT_FEAR di mforum.cari.com.my, dan menguji sejauh mana kemampuan saya untuk melalut, meyoran, merapu dan seangkatan dengannya...maka terhasillah N3 istimewa ini yang saya judulkan...


PERJALANAN SEORANG FORUMER, D'CARI.

Suatu ketika dulu, ketika saya tercari-cari bagaimana hendak memasak nasi untuk menjadi nasi (bukan menjadi bubur atau hangus gituwww) lalu tersinggahlah saya di "PAGE" yang di panggil Cari.forum..... mula-mula tu terfikirlah juga...apa gebenda ni? click punya click banyak pula yang saya jumpa....sampailah saya ke board yang di panggil ISU semasa.....

Alamak!! mana tujuan asal ni?? he he he tak per... lalu saya pun teruskan penerokaan di cari ini...sampai lah saya tersinggah di board gosip....Aduhai...tak leh click lah pula....ada kah patut dimintanya kita register.......Oleh kerana sifat ingin tahu dalam diri saya yang meluap-luap ketika itu....lalu bermulalah operasi mendaftarkan diri saya di cari.com....

Kawan-kawan nak tahu apa yang terjadi???? 3 hari saya mengambil masa untuk berjaya dalam mendaftarkan diri kat cari ni tahu....... punya lah banyak "user name" yang saya pilih...satu pun tak lekat................msg yang saya terima...ID yang anda pilih telah ada dalam system...lebih kurang gitu lah.....sakitnya hati saya masa tu.......

Dalam keadaan marah2..... saya pakai tekan jer keyboard saya...TERTEKAN PUN KAT huruf BNMBNM...eh lepas lepas lah pula.......jadi dengan ketidak sengajaan saya maka dengan itu rasmi lah nick name saya di cari ialah BNMBNM....

Bila orang tengok nick name saya ni...ada yang bertanya...akak kerja kat Bank Negara Malaysia ker? Pakai keter BMW ker? kelakar pun ada kan?..

Kawan2 nak tahu apa jawapan standard saya bila org tanya pasal BNMBNM? ok ok ok..(gaya upin ipin) saya kan jawab...Budak Nan Manis....apa macam? bagus tak jawapan saya?

Yang kat atas tu baru INTRO jer...belum inti pati lagi ni...
(nanti lah saya sambung).....penat dah hari ni............


10/12/2010 tepat pada pukul 1.39pm jeng jeng jeng... Perjalanan diteruskan :-)
Ok kawan2 kita sambung merapu...kat Forum Cari ni kan, macam2 ada tahu...

Jika nak berhibur.. kita masuk jer board "hiburan" kat sini ada pelbagai cabangnya pula tahu..ada gossip, ada lawak jenaka, ada muzik dan lain2 pendek kata pilih ikut suka beb.. tapi kan saya paling suka board borak.. bersesuaian dengan tag line dia Borak D'cari Dekat D'hati... kat borak ni saya dapat banyak kawan2 yg otai...seperti kak ayu, kup, hyun, firah, aikee, satusembilan, babyboy, mira, akula, kak zura, oranghalus, dan banyak lagilah...klu nak tulis semua gerenti tak cukup 10 entry beb...:)) klu kawan2 masuk kat sini tegur je mana2 forumer yg saya sebut tu...pasti anda akan dilayan dengan mesra sekali....

Momod juga tak kurang hebatnya....yang sweet sour (SP), masarju, adabintang ni tuan rumah borak tahu...kita borak dan bermainan kuiz2 yang ada kat borak, kita dapat tacang..klu kita nakal nanti kena babap...kacang SM ACEHand pun tulun babab...so jgn nakal2 ya...:)

Sekarang kita beralih pula ke board ASK THE WOMAN & ASK THE MAN pendek kata nak tahu apa2 tentang wanita atau pun jejaka...terjah jer board ni ok...mod dia memang cute...Urban_Iz, isskandar, Hang, matlampir

Ada ketika saya ada mood rajin membaca....jika mood ni datang saya akan berkunjung ke board Bakat & Penulisan..kat board ni kan memang banyak bakat baru tahu..novel, cerpen,sajak semua ada...ini dia barisan momod dia ctredzuan, MsAnonymous, jingga007, Jaza2008.

Kadang saya ni tergerak hati nak nyalakan api dapur...hmmm pasti board makanan & resepi saya intai..kat sini saya selalu jadi SR...malu gitew...:-) jika ada mana resepi yang kita tak faham tanya jer.....pasti chef2 disana rajin menjawab...terutamanya chef Kacip_Fatimah, ninoZ, maisya.

Kat atas tu hanya board2 yang saya suka...sebenarnya kan banyak lagi yang kawan2 boleh dapat dengan join forum cari ni...seperti perkembangan terkini di board Isu Semasa, ada masalah..refer jer ker board masalah peribadi, dan macam2 lah..

Jauh dilubuk hati saya.. forum cari ni banyak membantu saya melalui hari2 yang sukar, tempat saya mendapat kawan2 yang menceriakan, tempat untuk berkongsi keceriaan, berteka-teki dan membaiki pengetahuan saya dalam bahasa...

*banyak yang saya abadikan apa yang saya lalui di cari forum di blog ini..sebab semua itu amat bererti untuk saya...

12 comments:

  1. PERJALANAN SEORANG FORUMER, D'CARI yg sangat mendebawkan!! hebat!

    ReplyDelete
  2. hai bnm
    sambung.. jgn tak sambung

    ReplyDelete
  3. to bangcak....debaw jangan tak debaw :)

    ReplyDelete
  4. to sue... Insyallah bnm sudahkan perjalanan ni...:P

    ReplyDelete
  5. Rupa2nya bnm ada rumah lain.....

    ReplyDelete
  6. rumah belum siap pahat sudah berbunyi anonymous :D

    ReplyDelete
  7. alamak termasuk lam library ni kene cari buku sejarah...

    kerlast kaka akp....





    kp

    ReplyDelete
  8. makasih KP kerna sudi singgah....cayang kat KP

    ReplyDelete
  9. merajinkan diri melawat..... huhuhu

    ReplyDelete
  10. Anonymous: lain kali datang lagi ya....tq :-)

    ReplyDelete
  11. hai bnm si juara


    tahniah yer..

    ReplyDelete
  12. Salam kaka hunt, bnm menang ker???


    tQ tq tq :-)

    ReplyDelete